In de media

Innit Magazine: Leer een gezonde eetstijl aan!

Demo behandeling
5-3-2013

Innit Magazine: Leer een gezonde eetstijl aan!

Een gezond eetpatroon is de basis voor een gezond leven. Door uzelf een goed en gezond eetpatroon aan te leren zit u beter in uw vel. Een sportschool of dieet kan u daar bij op weg helpen, maar soms is er net iets meer nodig. Met behulp van www.etendebaas.nl wordt u weer de baas over uw eetpatroon. U krijgt weer vertrouwen in uzelf.

Online behandeling
Etendebaas.nl is een behandeling die volledig via het internet verloopt. Een persoonlijke hulpverlener begeleidt u tijdens de behandeling; twee keer per week wisselt u berichten en opdrachten uit in uw eigen online dossier. Daar houdt u ook dagelijks een eetdagboek bij. De behandeling bestaat uit twee delen. Het eerste deel is gericht op het onderzoeken van uw eetpatroon. Hierna bekijkt het team van Etendebaas.nl of deel twee een passend vervolg is voor u. Hierin gaat u aan de slag met het veranderen van uw eetgedrag en beweegpatroon.

Website en lotgenotencontact
Op Etendebaas.nl vindt u ervaringen van anderen over gezondheid, leefstijl en zelfbeeld. Maar ook informatie over de effecten van eetproblemen op lichamelijk, psychisch en sociaal vlak. Op het forum wisselen lotgenoten berichten uit, motiveren elkaar en vinden steun en herkenning. Het forum staat open voor iedereen die zijn of haar eetpatroon wil verbeteren.

Effectiviteit
Etendebaas.nl is een programma dat wetenschappelijk wordt onderzocht en beoordeeld. Uit een eerste onderzoek komt naar voren dat deelnemers die de behandeling hebben afgerond over het algemeen erg positief zijn. Ook hebben zij met de behandeling goede resultaten bereikt. Momenteel wordt uitgebreid vervolgonderzoek gedaan. Op de website vindt u de laatste onderzoeksresultaten en informatie over hoe u zich kunt aanmelden als deelnemer van het vervolgonderzoek.

Tijdens de behandeling beslist u zelf wanneer u inlogt; uw hulpverlener reageert altijd binnen drie werkdagen. Stap voor stap werkt u aan uw persoonlijke doelen. Hoe ziet voor u een gezond eetpatroon er uit? Wilt u meer gaan bewegen, actiever worden? Wat kunt u doen om overmatig snoepen of een eetbui te voorkomen? Met deze doelen gaat u aan de slag. Uw hulpverlener en de diƫtist van Etendebaas.nl geven tips en advies en helpen u om uw doelen te behalen.

Voordelen
U kunt de behandeling geheel online, huis en in uw eigen tijd volgen. Het is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en werkt aan de hand van technieken die al bewezen effectief zijn. Deze behandeling wordt vergoed door uw zorgverzekeraar.

 

Bron: Innit Magazine editie # 2

Terug naar nieuwsoverzicht