Andere hulp

Informatieve links

Demo behandeling

Kenniscentra

ZorgWijzer GGD-Wijzer Kijk op de pagina bij het onderdeel 'GGZ'.
Zorgwijzer Naheffing eigen risico 

Op tv

Voor de 7-delige serie KRO's XXS: volgde Yvon een jaar lang Fleur, Mike, Lotte, Sandra en Stella, die dagelijks worstelen met de verwoestende eetstoornis anorexia. Lukt het hen om de ziekte te overwinnen?
In het forum op de website http://xxs.kro.nl is iedereen van harte welkom om met elkaar ervaringen delen en te praten over anorexia of andere eetstoornissen. Ook kun je daar reageren op de uitzendingen.

Jong - Ik ben superdik Presentator Manuel Venderbos gaat per bus langs bij jongeren met een bijzonder verhaal of uiterlijk. Hoe gaan ze om met hun anders-zijn? En hoe reageert hun omgeving? Manuel ervaart het zelf en stapt een dag in het leven van een jongere. In deze uitzending volgt JONG drie gasten die alledrie op hun eigen manier met hun overgewicht omgaan. Uitzending: dinsdag 5 januari om 21.42 uur op Nederland 3.

terug

Eetstoornissen

Nederlandse Academie voor Eetstoornissen, het informatiepunt voor anorexia, boulimia, eetbuistoornis en andere eetstoornissen. Op deze website kunt u allerlei algemene informatie vinden over eetstoornissen, zoals: diagnostiek, behandeling, instellingen, gevolgen, etc.

De website Proud2Bme.nl is gericht op jongeren met eetproblemen en eetstoornissen en ouders van jongeren met deze problemen, woonachtig in Nederland. De site geeft informatie over diverse aspecten van deze problemen en biedt interactieve mogelijkheden zoals een discussieforum en chatsessies.

Op de website Thin is going to win? Eetproblemen in de sport vindt u informatie waarmee u eetproblemen bij sporters beter kunt signaleren en sporters sneller met goede hulp in contact kunt brengen. Sporters en dansers komen zelf aan het woord over hun ervaringen met eetproblematiek en er is een overzicht van gespecialiseerde sportdiëtisten en hulpverleners. Daarnaast treft u tips en tools voor preventie van eetproblemen in de sport.

terug

Obesitas

Als belangenorganisatie zet de Nederlandse Obesitas Vereniging zich in voor een sterke positie van mensen met ernstig overgewicht in de maatschappij. Op deze website vindt u alle informatie over de vereniging en wat zij voor u kan betekenen.

terug

Voeding, dieet en gezondheid

De Nederlandse Vereniging van Diëtisten is de beroeps- en belangenvereniging van de Nederlandse diëtist. Van alle werkzame diëtisten is circa 80 procent bij de NVD aangesloten. Om een diëtist bij u in de buurt te zoeken kunt u zoeken op plaatsnaam of op postcode. Tevens kunt u op aandachtsgebied zoeken.

Het Voedingscentrum wil het inzicht in de kwaliteit van voedsel vergroten en stimuleren dat de consument gezond en veilig eet, met als doel een bewust kiezende consument en gezondheidswinst.

Hoe werkt de spijsvertering en wat moet men doen voor een goede spijsvertering? Dit valt allemaal te lezen op de website Spijsvertering.info. Ook is er een kinderquiz, een kennistest en informatie over veel voorkomende klachten.

Je darmen zijn essentieel voor je gezondheid. Niet alleen voor de spijsvertering en stoelgang, maar ook om je immuunsysteem alert te houden zodat het je optimaal kan beschermen tegen ziektes. Op Darmgezondheid.nl lees je alles over darmen, je gezondheid en hoe je de darmen optimaal kunt laten functioneren.

terug

Financiën en budgetteren

Het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) informeert en adviseert u over allerlei geldzaken. Door u informatie en tips te geven op de website, maar ook door diverse boeken en brochures uit te geven, die u via de site kunt bestellen.

Zelfjeschuldenregelen.nl. Hebt u moeite om rond te komen? Krijgt u aanmaningen van schuldeisers? Deze site helpt u zelf aan de slag te gaan.

terug

Zelftesten

Met de diabetes risicotest meet u uw risico om diabetes te krijgen. De diabetes risicotest meet uw risico op het al hebben van diabetes en op het ontwikkelen van diabetes binnen nu en 5 jaar.

Beweegt u 30 minuten per dag? Doe de Beweegtest. U krijgt direct het resultaat te zien.

Hoe gezond zijn uw darmen? Doe de darmgezondheidstest! Met persoonlijke eindscore en veel extra tips om uw darmen gezond te houden.

Doe de vezeltest en ontdek of u voldoende vezels eet! Aan het einde van de vezeltest krijgt u uw adviezen op een rijtje. Test ook uw kennis over vezels: Fabels & feiten! Deze quiz vindt u aan het eind van de vezeltest.

terug

Leefstijl

Fietsen Scoort is een nieuwe campagne om het fietsen in Nederland op een actieve en uitdagende wijze te stimuleren. Of u nu naar het werk fietst, naar de winkel of gewoon voor uw plezier, iedereen kan mee doen met Fietsen Scoort.

Beweegmaatje is een trefpunt voor iedereen die wil sporten en bewegen. Je hebt zin om te sporten, maar liever niet alleen? Of het nu gaat om gezelligheid, je conditie verbeteren, afvallen of wedstrijdtraining: met een beweeg- of sportmaatje kom je in beweging. Meld je gratis aan en vind jouw match.

Lichaamsoefeningen.nl biedt een uitgebreid aanbod van trainingsschema's, informatie en tips over het thema bewegen en sporten. U kunt hier informatie vinden over onderwerpen als cardio, core, fitness en body & mind, maar ook sport & spel, berekenen, sportblessures en de anatomie van het menselijk lichaam.

terug

Samenwerkingspartners Etendebaas.nl

Diëtisten

Carintreggeland
Als voor u het eten een obsessie is…
Iedere dag opnieuw het voornemen om minder te eten, lijnen en weer aankomen, calorieën tellen, eetbuien, angst om dik te worden, enorme drang om te eten, alles lekker vinden en niet kunnen weerstaan, alle diëten al geprobeerd hebben dan… helpen dietisten bij Carintreggeland u graag het eetpatroon en eetgedrag onder controle te krijgen en te houden! Kijk op www.mijndieetadvies.nl.

Livio
Etendebaas.nl afgerond en nu is het een kwestie van volhouden! En dat is niet makkelijk! De Livio diëtist is gespecialiseerd in het begeleiden van cliënten die een haat-liefdeverhouding met eten hebben en begeleidt je bij het ontwikkelen en vasthouden van je nieuwe leefstijl. Twijfel niet en neem contact met ons op via 053 - 460 35 50!

Vita voedingsadvies

Voedingsschool

Voeding in actie (gewichtsconsulent)
In mijn praktijk, gevestigd in de wijk Rokkeveen in Zoetermeer, begeleid ik mensen op weg naar een bewust eet- en beweegpatroon. Persoonsafhankelijk bied ik hierbij een op maat gesneden programma aan, waarbij ik gebruik maak van diverse methoden en uitgangspunten vanuit onder andere de voorwaarden van de Nederlandse Voedingsraad en het Voedingscentrum. Als extra punt van aandacht wil ik de specialisatie Sport en Voeding die ik heb behaald, noemen.

Fysiotherapie

Fyon
Fysiotherapie Oost Nederland biedt de cliënten van Etendebaas.nl de mogelijkheid om onder professionele en deskundige begeleiding (meer) te gaan bewegen. Onze missie: normaal kunnen bewegen, belangrijk voor ieder mens! Onze praktijken zijn gevestigd in Enschede, Boekelo en Deurningen. Neem voor meer informatie contact met ons op: 053-4313219.

Fysiotherapie De Eekmaat / Glanerbrug
Wilt u ook meer gaan bewegen? U fitter voelen en positief werken aan uw gezondheid, onder deskundige begeleiding en in een prettige sfeer? Alleen of in een groep, dat kan bij ons in de praktijk. Belt u gerust even voor meer informatie, tel. 053-4618738. Fysiotherapie de Eekmaat, Schoolstraat 20, 7534 CC Glanerbrug.

terug

Andere online behandelingen en websites

  

99gram.nl Informatie en internetbehandelingen bij eetproblemen voor jongeren

Andere behandelingen van Tactive

Alcoholdebaas.nl
Benzodebaas.nl
Cannabisdebaas.nl
Gokkendebaas.nl
Rokendebaas.nl
MijnPartnerIsVerslaafd

 

terug